24/06/2024

eDnevnik

Poštovani roditelji (staratelji) i učenici, u ovoj selekciji možete pronaći sve vezano za eDnevnik. Još od samog početka upotrebe eDnevnika kada je sve počelo kao pilot projekat pa do danas, naša škola nudi mogućnost uvida u ocjene, vladanje i izostanake učenika. Od drugog polugodišta školske 2023/2024. godine u upotrebi je novi elektronski dnevnik koji je povezan za EMIS bazom svih učenika u Kantonu Sarajevo. Novom eDnevniku možete pristupiti preko linka: https://emis.edu.ba/

FOTO: Screenshot

Kreiranje računa je veoma jednostavan proces. Nakon što kliknete na link eDnevnika i budete proslijeđeni na web stranicu, dalje korake imate u objašnjenju na slikama ispod.

NAPOMENA:
– Polje korisničko ime treba da sadrži samo mala slova bez dijakritičkih znakova (č, ć, đ, dž, š i ž ). Korisničko ime može biti ime.prezime roditelja. Zapišite koje korisničko ime ste unijeli jer će Vam trebati za prijavu.
– U polje ime i prezime upisujete ime i prezime roditelja koji kreira nalog.
– E–mail adresa koju unesete prilikom procesa registracije mora biti aktivna
Lozinka treba sadržavati velika slova, mala slova i brojeve. Zapišite koju lozinku ste unijeli jer će Vam trebati za prijavu.
– Broj mobitela unijeti u formatu 38761000000

Šta ako sam zaboravio pristupne podatke ili za ulazne podatke dobijene od razrednika/učitelja piše da su već iskorišteni?

Ukoliko se desi situacija da za dobijene ulazne podatke od razrednika/učitelja dobijete poruku “Ranije iskorišten pristupni kod” potrebno je da se javite razredniku/učitelju vašeg odjeljenja. Isti će generisati nove ulazne podatke. Isti slučaj je i sa zaboravljenim pristupnim podacima (e – mail i šifra), tj. potrebno je da se javite razredniku/učitelju odjeljenja koji ima mogućnost mijenjanja pristupnih podataka. Korisničko ime se ne može mijenjati.

Za roditelje koji imaju više djece!