08/05/2024

UČENICI NAŠE ŠKOLE KROZ RAZNE AKTIVNOSTI OBILJEŽILI MJESEC BORBE PROTIV VRŠNJAČKOG NASILJA

4 min read

FOTO: Facebook stranica OŠ "Mirsad Prnjavorac"

U obilježavanje mjeseca borbe protiv vršnjačkog nasilja uključili su se i učenici IX-1 odjeljenja, koji su sa nastavnicom engleskog jezika Sanelom Nurkić i psihologinjom škole Selmom Kulo Piknjač, izradili plakate kojima promovišu njegovanje pozitivnih osobina. Uz podsjećanje na razvijanje lijepih karakternih osobina, ponovili su i kako se one koriste u engleskom jeziku te su svoje radove izložili u učionicama, kako bi usmjerili i ostale učenike na poticanje njihovih pozitivnih i jakih strana te na taj način djelovali preventivno protiv nasilja.

Na času geografije, učenici VI – 3 odjeljenja sa nastavnicom Edinom Kahvedžićobilježili su Dan ružičastih majica – Međunarodni dan borbe protiv vršnjačkog nasilja.

Učenici VI -3 odjeljenja zajedno sa razrednicom Emirom Muhamedagić dali su svoj doprinos u obilježavanju ovog važnog dana.

Učenici VI – 3 razreda

Učenici IV razreda, zajedno sa svojim učiteljicama, obilježili su Dan ružičastih majica. Na kreativan način su istakli poruke podrške vršnjacima, pozivajući na solidarnost i uvažavanje međusobnih razlika, te poslali jasnu poruku “Stop nasilju”. Video pogledajte na linku.

I učenici III – 1 obilježili su Dan ružičastih majica. Oni poručuju:

“Obilježavanje Dana ružičastih majica ima za cilj promovisanje tolerancije, empatije, razvijanje suradnje i osnaživanje za nenasilno rješavanje konflikta. Budi dobar drug!


Učenici III – 1 razreda

Učenici II-2, nježnim, ali odlučnim glasovima kažemo:

NE nasilju. Nasilje postoji ali našli smo lijek. Ljubav. Ljubav tražimo. Ljubav širimo. Ljubav njegujemo. Šaljemo vam dozu ljubavi za danas.

Video pogledajte na linku.

Radovi učenika II-2 razreda

Pogledajte još neke od radova naših učenika kojim smo obilježili mjesec borbe protiv vršnjačkog nasilja.