25/10/2024

OBILJEŽILI SMO SVJETSKI DAN JABUKE

4 min read

FOTO: Facebook stranica OŠ "Mirsad Prnjavorac"

Svjetski Dan jabuka obilježili su učenici I-1 odjeljenja sa učiteljicom Zlatom Bjelica. Na času likovne kulture, pokazali su svoju kreativnost, te na zabavan način doznali da je jabuka kraljica voća, da spada u porodicu ruža kao i to da postoje brojne izreke u kojima se jabuka spominje. Najviše im se dopala:

Jedna jabuka na dan, doktor iz kuće van.

Učenici III razreda naše škole s radošću su obilježili Svjetski dan jabuke kroz raznovrsne aktivnosti posvećene ovoj ukusnoj i zdravoj voćki. Kroz radionice, prezentacije i degustacije, naši učenici su naučili o blagotvornim dejstvima jabuke na zdravlje, kao i njenoj važnosti u svakodnevnoj ishrani.

Ovim povodom, podstičemo naše učenike da uvrste jabuku u svoje dnevne obroke. I oni su ponovili dobru staru poslovicu: “Jedna jabuka na dan, doktora tjera van.” Vjerujemo da će znanje stečeno tokom ovog dana inspirisati naše učenike da brinu o svom zdravlju.

Zahvaljujemo se svima koji su učestvovali i doprinijeli uspješnom obilježavanju ovog značajnog dana!

Video pogledajte u prilogu.

Učenici II razreda su također obilježili ovaj važan dan koji slavi ovo slatko voće. Oni su nam poručili: “Svjetski dan jabuka obilježava se svake godine 20. oktobra sa ciljem promovisanja svih zdravstvenih kvaliteta jabuke. Ova tradicija se svake godine njeguje i u našoj školi. Da je ova voćka, bila ona slatka ili kisela, zelena, žuta ili crvena, bogata vitaminima.

Video pogledajte na linku.