16/07/2024

KANTONALNO TAKMIČENJE “STARS OF ENGLISH 2018”

3 min read

FOTO: Facebook stranica OŠ "Mirsad Prnjavorac"

Dana 24.03.2018. godine održano je kantonalno takmičenje u kategorijama kratki film, debata, spelovanje i drama pod nazivom Stars of English 2018. Naša škola je po prvi put uzela učešće na ovom takmičenju i prijavila učenike IX razreda u sve četiri kategorije. Organizatori, Međunarodna srednja škola Ilidža su pohvalili naše učešće jer smo bili jedina škola koja je prijavila učenike u svim kategorijama. Takmičenje je bilo na engleskom jeziku.
Naši učenici su osvojili 6. i 8. mjesto u kategoriji drama ( Let there be no war) Tim 1odjeljenje IX2 (6. mjesto) i Tim 2 odjeljenje IX 1 ( 8. mjesto).
U kategoriji kratki fim Tim 2 (odjeljenje IX2) je zauzeo 7. mjesto a Tim 1 (odjeljenje IX4)
10. mjesto.
U kategoriji debata od ukupno 30 timova naše učenice (Ivković Ivana IX2 , Kožljak Emina IX2 i Jašarevic Esma IX 3) su zauzele 14.mjesto.
Nesebičnu podršku u pripremi i realizaciji su pružile nastavnice engleskoj jezika OŠ ” Mirsad Prnjavorac” Nurikić Elvedina, Botić Adisa i Nurkić Sanela. 
Zahvaljujemo se učenicima i nastavnicama i želimo da i sljedeće godine predstavljaju našu školu na ovako interesantnom i posve drugačijem takmičenju.