18/05/2024

UČENICI I, II I IV RAZREDA OBILJEŽILI DJEČIJU NEDJELJU

3 min read

FOTO: Facebook stranica OŠ "Mirsad Prnjavorac"

U mjesecu oktobru se tradicionalno u svijetu obilježava sedmica djeteta čime se posebna pažnja želi posvetiti djeci i dječijim pravima. Cilj obilježavanja Sedmice dječijih prava je podizanje svijesti o boljem poštivanju prava najmlađih. Temelj za svijet mira je sredina gdje djeca postaju prijatelji i uče i rade sarađujući sa drugima. Da bi se postigao relativan sklad i dobilo zdravo društvo, potrebno je djeca znaju da imaju svoja prava, ali i da moraju poštovati tuđa. Učenici IV razreda su veselim balonima podsjetili na osnovna dječija prava i istovremeno iskoristili svoje – Pravo na igru. Link na video.

Kako su to učenici I razreda dali doprinos Dječijoj nedjelji, pogledajte u njihovom razigranom videu na sljedećem linku.

Učenici II razreda su nam poručili:” Drugi smo razred. Ispratismo jednu Dječiju nedjelju. Iz ove koja prolazi naučismo svi u glas reći: DJEČIJA NEDJELjA JE SVAKA NEDJELJA. Jačajte nam krila i mi ćemo hrabro poletjeti u bolje sutra, zaštićeni pravima i odgovornostima kojima nas naučiste. ” Pogledajte video na linku 1 i linku 2.