18/05/2024

OBILJEŽILI SMO DAN DRŽAVNOSTI NAŠE DOMOVINE

3 min read

FOTO: Facebook stranica OŠ "Mirsad Prnjavorac"

Kao i svake godine, naši vrijedni učenici i nastavnici proslave rođendan svoje domovine. Tom prilikom u našoj školi je upriličena svečana akademija. Kroz igru, pjesmu i recitacije, naši učenici su zabavljali sve prisutne. Akademija je otvorena sa himnom naše domovine, nakon čega je uslijedilo obraćanje direktorice škole, Amele Jašarević. Kroz svaku tačku naših vrijednih učenika provlačila se ideja ljubavi prema domovini. Zahvaljujemo se svima koji su odvojili vrijeme i uveličali našu akademiju, a tebi draga domovino SRETAN ROĐENDAN.

Prije nego što smo krenuli sa svečanom akademijom naše vrijedne nastavnice su svojim učenicima su obilježile Dan državnosti.


Kreativnim radovima, čestitkama i crtežima su iskazali ljubav prema svojoj domovini.
Na engleskom, njemačkom i turskom su poželjeli sretan Dan državnosti svima koji BiH doživljavaju kao svoju domovinu. Poruke pune ljubavi i osmjeha, zajedno sa svojim nastavnicama Botić Adisom, Suljagić Mirelom, Herak Nevenom, Alikadić Edinom i Šeta Amilom, šalju vam učenici naše škole.

Video pogledajte na linku.

Ljubav prema domovini su pokazali i učenici petog razreda su koji su pisali akrostih povodom Dana državnosti. Zajedno su napisali rad na temu “Dan državnosti”, zatim su samostalno pisali akrostih na temu “Bosna”.