16/07/2024

AKCIJA UREĐENJA DVORIŠTA NAŠE ŠKOLE

4 min read

FOTO: Facebook stranica KJKP "Park"

Naša škola je jedna od 37 odgojno – obrazovnih ustanova u Kantonu Sarajevo koja će dobiti tretman uređenja dvorišta i to sve zahvaljujući Ministarstvu za odgoj i obrazovanje KS, Ministarstvu komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša KS i vrijednoj ekipi KJKP Park.

Danas su dva dvorišta (dvorište naše škole i dvorište Srednjoškolskog centra Vogošća) uz obalu Jošaničkog potoka koje koriste brojni osnovci i srednjoškolci dobila više od 30 novih mladih stabala, novi sadržaj – prostor pod nasadima bobičastog voća, očišćene od korova i drugog otpada pješačke staze, uređene i uzimljene rižičnjake.

FOTO: Facebook stranica KJKP “Park”

SADNICE ARONIJE, RIBIZLE I BOROVNICE

U dvorištu naše škole ekipe preduzeća Park su ruže u postojećem ružičnjaku obrezali i uzimili, zemljište okopali i uredili, a isti posao urađen je i sa sadnicama ukrasnog grmlja. Uklonjen je korov i drugi otpad sa pješačke staze, a izvršeno je i orezivanje krošnje stabla. Ekipe Parka uz školsku zgradu na zelenoj površini formirale su i nove kulture odnosno zasadile su sadnice aronije, borovnice i ribizle. Dvorište je bogatije i za novo stablo. Izvršeno je i čišćenje otpada sa jedne površine i košnja trave. Pomoću mehanizacije izvršen je i odvoz prikupljanog biootpada.


FOTO: Facebook stranica KJKP “Park”

Kompletan sadni materijal korišten danas u ozelenjavanju dva školska dvorišta vlastiti je rasadnički proizvod Parkovih rasadnika.

Sve fotogragije su vlasništvo KJKP Park Sarajevo i preuzete su sa njihove Facebook stranice.