19/05/2024

SUPERHEROJI NAŠE ŠKOLE U BORBI PROTIV VRŠNJAČKOG NASILJA

4 min read

FOTO: Facebook stranica OŠ "Mirsad Prnjavorac"

U mjesecu februaru se podsjećamo šta je vršnjačko nasilje. Svjesni činjenice da je ovaj problem sve više prisutan u našem društvu, naši vrijedni učenici i nastavnici se trude da svojim kreativnim idejama i stavovima utiču da se ovako nešto ne dešava.

Radovi učenika VIII-2 odjeljenja

Nastavnica Lejla Čerkez-Bikić i učenici VIII-2 odjeljenja su kroz kreativnu radionicu i dramski prikaz vršnjačkog nasilja uspjeli odgovoriti na važna pitanja i ukazati na potrebe razvijanja empatije. Na kraju radionice, učenici su poslali poruke ljubavi i mira. Video možete pogledati na linku.

Učenici II-1 odjeljenja sa svojom učiteljicom Amelom Kalajdžijom dočekali su februarske dane u kojima se daje značaj borbi protiv vršnjačkog nasilja, simbolično, noseći jake poruke koje trebamo svi poslušati i uvažiti, odrasli i djeca.

Predstavili su se kao Superheroji u borbi protiv vršnjačkog nasilja. Video o našim superherojima možete pogledati na linku.

Učenici II-4 razreda skupa sa svojom učiteljicom Ilmom Begić su nam poručili:”Vršnjačko nasilje ne čini nas jačima. Umjesto toga, budimo podrška jedni drugima. Neka naša škola bude sigurno mjesto gdje svako ima priliku zablistati. #StopNasilju #Jedinstvo
Video pogledajte na linku.

Radovi učenika II-4 odjeljenja