27/04/2024

DRUGI O NAMA: UČENICI OŠ „MIRSAD PRNJAVORAC“ UČESTVOVALI NA MEĐUNARODNOM IZAZOVU “KLOKAN MATEMATIČAR“

3 min read

FOTO: OŠ "Mirsad Prnjavorac"/ RTV Vogošća

U Velikoj sali Općine Vogošća danas je održan Međunarodni matematiči izazov pod nazivom „Klokan matematičar“. Oko 80 učenika Osnovne škole „Mirsad Prnjavorac“ od 2. do 6. razreda uzelo je učešće radeći zadatke u isto vrijeme sa svojim drugovima, a pod nadzorom nastavnica matematike Emire Muhamedagić i Aiše Halilović. OŠ „Mirsad Prnjavorac“ već četvrti put organizuje međunarodni matematički izazov “Klokan matematičar”.

FOTO: RTV Vogošća

Prema međunarodnim dogovorima, svaki učenik se ima pravo takmičiti bez obzira na njegov uspjeh u redovnoj nastavi, pa je jedan od ciljeva bio ohrabriti sve učenike da uzmu učešća bez obzira na njihove prethodne rezultate u školi.
Izazov ima za osnovni cilj da omogući učenicima da se zabave, nešto novo nauče i da pokažu sve svoje talente, i poznate i skrivene.

FOTO: RTV Vogošća

Učešće na ovom izazovu može biti jedan zabavan početak otkrivanja i razvoja učeničkih talenata za matematiku i matematičko razmišljanje. Svi učenici učesnici će dobiti i diplome kao potvrdu za učešće na Klokan matematičar izazovu.

Tekst i slike su preuzeti sa stranice RTV Vogošća. Orginalni članak možete pročitati na linku.