25/04/2024

SVEČANO OBILJEŽENA 65. GODIŠNJICA ŠKOLE

3 min read

FOTO: Facebook stranica OŠ "Mirsad Prnjavorac"

 

Danas je obilježena 65 godišnjica naše škole. U prostorijama škole učenici su za prisutne goste izveli zanimljiv kulturno-umjetnički program protkan recitalima, folklornim tačkama, pjesmom, plesom.

Ova godina je posebno značajna za našu školu jer nam je donijela velike uspjehe, realizovanje projekata u vrijednosti 500 000 KM. U školi je obnovljena fasada, krov, stolarija, mokri čvorovi, opremljen je najsavremeniji kabinet za učenje jezika, elektronska učionica, parking, muzička škola, uređeno je dvorište. Iako je naša škola sagrađena davne 1952. godine ovom rekonstrukcijom dobila je novi izgled.

Naravno i dalje nastavljamo vrijedno raditi, slijedi nam uređenje kabineta za biologiju najsavremenijom opremom i nastavak radova na mokrim čvorovima. Iako smo realizovali mnoge projekte nismo zapostavili nastavni proces, što pokazuje činjenica da su naši učenici pokazali izuzetno znanje na svim nivoima takmičenja iz matematike, fizike, tehničkog odgoja, muzičke kulture, turskog jezika, sporta.

 

Na nama je da se i dalje trudimo i vrijedno radimo, jer naša djeca su naša budućnost. Najbitnije je da se zajedničkim snagama borimo za bolje sutra naše djece.