19/05/2024

DIDAKTIČKE IGRICE “DRUGARICA GUSJENICA” I U NAŠOJ ŠKOLI

4 min read

FOTO: Udruženje Edu Arena

Udruženje za edukaciju, stručno usavršavanje i cjeloživotno učenje „Edu Arena“ je danas, 12. 12. 2023. uručilo paket didaktičkih igrica pod nazivom (Re)Kreativno- edukativne i zabavne igre za djecu sa poteškoćama u razvoju „DRUGARICA GUSJENICA“, našoj školi. Primo-predaja donacije se održala u školi, čiji vrijedni menadžment je obezbijedio neophodna sredstva za ovu namjenu kroz projekat Federalnog ministarstva obrazovanja i nauke.

Primjenjujući ove igre korisnici bi više naučili, a roditelji bi posvećivali više pažnje djeci. Taj napredak bi ih motivisao da u zajedničkom putu ka uspjehu savladaju prepreka sa kojima se susreću. Jedan od ciljeva je da didaktički materijali olakšaju učenje djeci sa teškoćama.

FOTO: Udruženje Edu Arena

Projektni paket „Drugarica gusjenica“ čine: motivirajuća pjesma / himna projekta „Drugarica gusjenica“ i USB zvučnik, zatim „Vodič kroz gusjenicu“ koji se nalazi sa desne bočne strane konstrukcije sa opisom kako se igre mogu igrati/ koristiti, sadržaj projektnog paketa su i različite igrice koje se nalaze u konstrukciji u obliku Gusjenice, koja je sastavljena od police i 6 ormarića, označenih brojevima 1 – 6. U svakom ormariću nalazi se neke od ukupno 42 zasebne igre napravljene od veoma kvalitetnih materijala. Konstrukcija je pokretna i na malim točkićima vrlo lahko se može premještati sa jednog mjesta na drugo.


FOTO: Udruženje Edu Arena

Autori projekta: Dzemo Hurić i Edinalda Jakubović.

Članak je preuzet sa facebook stranice Udruženja Edu Arena.