20/05/2024

UČENICI IX RAZREDA POSJETILI INTERAKTIVNU IZLOŽBU “ČOVJEK. SVEMIR. INTELIGENCIJA”

3 min read

FOTO: Facebook stranica OŠ "Mirsad Prnjavorac"

Učenici devetog razreda naše škole su u okviru Terenske nastave iz geografije i Dodatne nastave iz njemačkog jezika posjetili interaktivnu izložbu Čovjek. Svemir. Inteligencija. Izložbu je organizovao Goethe Institut i Institut Max Planck. Učenici su pokazali koliko poznaju njemački jezik i na interaktivan način učestvovali u izložbi i kvizu u kojem su osvojili i nagrade. U pratnji učenika je bila nastavnica Kahvedžić Edina.

FOTO: Facebook stranica OŠ “Mirsad Prnjavorac”

Izložba “Čovjek. Svemir. Inteligencija” je prilagođena ciljnoj skupini s razumljivim tekstovima, raznim slikama, grafikama, inscenacijama, animacijama, filmovima, podcastima i interaktivnim elementima.
Cilj izložbe je također i pokazati svima onima koji uče njemački i onima koji se zanimaju za Njemačku, da istraživanja u Njemačkoj uživaju visok status i da su bitan dio njemačke kulture. Istovremeno je znanost u Njemačkoj internacionalno odlično umrežena i nudi brojne mogućnosti studentima i mladim istraživačima iz cijelog svijeta, što je kroz mnoge konkretne primjere moguće vidjeti i na izložbi.