20/10/2024

“UČENJE KROZ IGRU I ZABAVU” OBILJEŽAVANJE DJEČIJE NEDJELJE U NAŠOJ ŠKOLI

5 min read

FOTO: Facebook stranica OŠ "Mirsad Prnjavorac"

Dječja nedjelja je jedna od najljepših nedjelja tokom godine, u kojoj učimo o pravima djeteta, afirmaciji njihovih prava, vještina i sposobnosti kroz igru i zabavu. Tako su i učenici IV-3 i IV-4, zajedno sa svojim učiteljicama, obilježili Dječiju nedjelju na poseban način. Kroz odabrane aktivnosti željeli su ukazati koliko je važno biti tolerantan i znati prihvatiti drugog i drugačije. Svijet je ljepši kada je obojen različitim bojama. Učestvovali su u igrama “Između dvije vatre”, plesu sa balonima, te uočavali po kojim osobinama su međusobno slični, pokazujući kroz igru i zabavu koliko je važno prihvatiti različitosti među nama. Hvala našim učiteljicama i učenicima što su nam pokazali kako prijateljstvo i zajedništvo nemaju granice.

FOTO: Facebook stranica OŠ “Mirsad Prnjavorac”

Video pogledajte na linku.

Šta su nam to poručili učenici III – 1 razreda o svojim pravima i obavezama možete pogledati na linku.

Učenici V razreda ove godine su Dječiju nedjelju obilježili na najzabavniji način, kroz igru. Školskim dvorištem je odzvanjala dječija graja, dok su uživali u raznim igrama. Također, učenici su učestvovali i u zanimljivim i edukativnim aktivnosti koje imaju poruku da prepoznaju važnost potreba djece, te da na kreativan način, iskažu svoje želje i mogućnosti. Dječija nedjelja je prilika da se ukaže na obavezu poštivanja Konvencije o pravima djeteta, ali i prilika da se djeca kroz igru educiraju i animiraju. Naša želja je da svaka nedjelja bude Dječija nedjelja. Video pogledajte na linku.

Učenci IV – 2 odjeljenja sa učiteljicom Jasminom Džakmić obilježili su Dječiju nedjelju kroz igru bojama. Smijeh i radost su bili neizostavan dio ove radionice.Poručuju da drugarstvo treba čuvati, a ljubav njegovati i da djeci ne trebaju kritičari, nego uzori. Sretna Dječija nedjelja i ne zaboravimo da su djeca naše najveće blago i naša budućnost.