20/10/2024

NAŠA ŠKOLA PRIKUPILA PREKO 11000 KM ZA POPLAVLJENA PODRUČJA

3 min read

FOTO: Samır Jordamovıć - Anadolija / OŠ "Mirsad Prnjavorac"

Podsjetimo, našu državu je u proteklom periodu zadesila velika tragedija. Uslijed obilne kiše i formirane vodene bujice koja je tokom noći odnijela mostove, poplavila kuće i potpuno odsjekla pojedine puteve, i ono najtragičnije, odnijela brojne živote naših sugrađana, udruženje Pomozi.ba je krenulo u akciju prikupljanja pomoći navedenim područjima.

Na inicijativu Vijeća roditelja u protekloj sedmici je prikupljen značajan novčani iznos, za koji ulažemo nade da će bar malo olakšati život ugroženima u poplavljenim područjima.

Veliko hvala, svakoj osobi ponaosob, na brzom odzivu i nesebičnosti koju smo svi zajedno još jednom pokazali u teškim trenucima.

Nadamo se i da će ovakav vid organizovane aktivnosti i pravovremene reakcije i kod naših učenika pomoći jačanju empatije i osvještavanja važnosti pružanja podrške drugima. Novac je uplaćen već pomenutoj organizaciji, organizaciji Pomozi.ba.

Ovom prilikom apelujmo da se svi uključe u akciju prikupljanja pomoći, jer svi se možemo naći u istoj situaciji, a važno je da uvijek imamo nekoga na koga možemo da se oslonimo.